Door de verschillende uitvaartverzekeraars is het relatief lastig om de uitvaartverzekeringen te vergelijken. Om het vergelijken van de uitvaartverzekeringen te vereenvoudigen en transparanter te maken, hebben we op de uitvaartverzekering pagina de verschillende verzekeringen op een rij gezet. Op deze manier kunt u kijken welke uitvaartverzekering het meest geschikt is voor de uitvaart die u het liefst ziet.macbook, bril, muis

Maak een keuze

Zodra u de keuze heeft gemaakt voor een type uitvaartverzekering kunt u gerichter de verzekeringen van de verschillende uitvaartverzekeraars met elkaar gaan vergelijken. Een belangrijk aspect hierbij zijn natuurlijk de uitkering bij overlijden en de hoogte van de premie. De hoogte van de premie is afhankelijk van onder andere de hoogte van het verzekerde bedrag in kapitaal of in natura. Maar ook de leeftijd waarop u de verzekering afsluit en de looptijd van de premie (bijv. 10 jaar of levenslang). En indien de polis waardevast is dan zal de premie per jaar iets stijgen.

Naast de hoogte van de premie is uiteraard ook de kwaliteit van de verzekering van belang. Omdat de verschillen tussen verschillende uitvaartverzekeringen groot zijn is het belangrijk om goed vast te stellen wat voor uitvaart u graag zou willen zien en welke verzekering deze prachtige uitvaart voor u mogelijk kan maken. Zodat u nabestaanden niet opscheept met hoge uitvaartkosten, en u hen eventueel ook een hoop regelwerk uit handen neemt.

bloem en zand

Vergelijk verzekeringen

Er zijn op internet diverse websites die een online vergelijkings optie aanbieden om diverse uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Let bij het kiezen van een goede verzekeringsvergelijker wel op objectiviteit en onafhankelijkheid van de betreffende website. De website kan namelijk een samenwerkingsverband hebben met een verzekeraar, waardoor een bepaalde uitvaartverzekering er altijd gunstig uitkomt.

In plaats van het online vergelijken van verzekeringen kan het ook verstandig zijn om u voor te laten lichten door een onafhankelijke verzekeringsadviseur. De adviseur kan u helpen met het kiezen van een geschikte en voordelige uitvaartverzekering die gericht is op uw persoonlijke situatie.